Webinar: Insektprotein – en del av fremtiden

Bli med på å utvikle fremtiden til insektindustrien!

Ettersom verdens befolkning øker, øker også etterspørselen etter protein. Insektprotein kan være en av fremtidens løsninger. Det er et produkt med lav klimapåvirkning og høyt ernæringsinnhold.

Insektoppdrett er en ny industri og det er ingen etablerte strukturer. Hvordan kan en fremtidig mobilisering av aktører se ut? I løpet av en halvdagskonferanse belyses potensiale og muligheter på nasjonalt, skandinavisk og internasjonalt nivå. I løpet av formiddagen vil du også få diskutere hvilke mulige hindringer og utfordringer som finnes.

Interreg Sverige-Norge-prosjektet KLIPP (Klimasmart Protein-Produksjon) skal bidra til å legge til rette for en grenseoverskridende storskala produksjon av insekter til mat og fôr til det europeiske markedet. 

Bli med på spennende foredrag fra aktører involvert i insektbransjen- Lytt og delta i diskusjoner!

Gratis webinar i Zoom 2.desember kl. 9.00-13.00

Programmet:

Marcella Navarro, PROSJEKT X Global

Muligheter med insektindustrien – Marcella Navarro er administrerende direktør og med-gründer av det britiske selskapet PROJECT X Global. Marcella har 20 års erfaring innen verdikjeder, bærekraft og endringsprosesser hvor de endrer tradisjonelle systemer som bidrar til et bedre miljø.

Stine Hjartland, administrerende direktør i Happy Alien

Kartlegging av forholdene for insektproduksjon i Sverige og Norge samt handel med insektprodukter og fôr mellom Sverige og Norge. Stine Hjartland er administrerende direktør og eier av Happy Alien. Stine har lang erfaring fra oppdrag rundt om i verden, hovedsakelig av svensk-norske samarbeid og kulturforskjeller.

Nils Österström, administrerende direktør i Tebrito AB og Alexander Solstad Ringheim, Inverta Pro AS

Insektgründere fra Sverige og Norge forteller om mulighetene og utfordringene ved å drive insektoppdrett.

Gisle Bakken, prosjektleder ved Norsk kylling og Leif Kjetil Skjæveland, bærekraftsansvarlig og samfunnskontakt ved Skretting Norge

Både Norsk Kylling og Skretting Norge bruker insekter som fôr forteller om dette og om hvordan bedriftene tilpasser seg for fremtiden.

Dagens moderatorer er Anna Zíngmark og Karoline Bottheim fra Länka Consulting

OBS! Frist for påmelding er forlenget til 28. november!

Påmelding skjer via Høgskolen Innlandets nettsider. Det er viktig at du fyller inn riktig adresse da vi sender deg en overraskelse i posten før konferansen.

Påmelding

Bindende påmelding innen 28.11.2021 ved å fylle ut skjemaet bak lenken her.

Det er viktig at du fyller inn riktig adresse, vi vil sende deg en overraskelse i posten før webinaret.

Webinaret gjennomføres som del av Interreg Sverige-Norge prosjektet KLIPP- Klimasmart proteinproduksjon. Prosjektet skal bidra til å skape forutsetninger i Indre Skandinavia for en grenseoverskridende storskala produksjon av insekter for mat og fôr for det europeiske markedet.

Legg igjen en kommentar